PARALI YATILILIK

YATILILIK BAŞVURULARI

Liselere giriş sınavı sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrencilerin kayıt ve nakil işlemleri süreci başlayacak. Okullar yeni öğrencilerini bekliyor. Ortaöğretim kurumlarına kayıt yaptıran öğrenciler öğrenimlerine yatılı devam edecekler için süreç şu şekilde;

1- Pansiyonlu okullara yerleşen/ kayıt yaptıran öğrenciler doğrudan okul müdürlüğüne müracaat edecekler.

2- Pansiyonu bulunmayan okullarda ise öğrenciler İl/İlçe Yatılılık ve Bursluluk Komisyonlarına gerekli belgeler ile başvuru yapabilecekler.

3- Başvuruları 22-25 Ağustos 2023 tarihleri arasında saat 17:00'a kadar başvurularını yapmaları gerekmektedir.

4- Okul Yatılılık ve Bursluluk Komisyonları yatılı olarak öğrenci yerleştirme işlemleri 31 Ağustos 2023 tarihine kadar tamamlayarak ilan edecekler.

5- Pansiyonlarda boş kalan kontenjanlar İl/İlçe Yatılılık ve Bursluluk Komisyonları  31 Ağustos 2023 tarihinde alınan müracaatlar değerlendirilerek yerleştirme işlemlerini tamamlayacak.

PARALI YATILI KAYIT ŞARTLARI

1.     Türkiye Cumhuriyeti veya Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  2.     Mevzuatta belirtilen kayıt ve kabul şartlarını taşımak,
  3.     Pansiyonda kalmasında bir engel olmadığına yönelik sağlık raporu.(Aile Hekimliği)
  4.     Bir önceki ders yılında okul değiştirme cezası almadığına dair belge. (mezun olduğu okuldan alınacak. )
  5.     Nüfus Cüzdan Fotokopisi
  6.     İkametgâh Belgesi
  7.     LGS Sonuç Belgesi.
  8.     2023 yılında Paralı Yatılılık 1. Taksiti 3.225,00TL(Üçbinİkiyüzyirmibeş)- Paralı yatılı öğrencilerin pansiyon ücretleri ilk taksiti kayıt sırasında, diğer taksitleri ise Kasım, Şubat ve Nisan aylarının son işgününe kadar olmak üzere dört taksitte ödenir. Taksitini zamanında ödemeyen öğrencinin pansiyonla ilişiği kesilir.

PARALI YATILI ÖĞRENCİLER HAKKINDA AÇIKLAMALAR

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞINA BAĞLI OKUL PANSİYONLARI YÖNETMELİĞİ

Madde 21- Paralı yatılı öğrencilerden her yıl Bütçe Kanunu ile tespit edilen ücret alınır. Parasız yatılı öğrencilerin pansiyon ücretleri ise aynı miktar üzerinden Devletçe karşılanır.

Madde 22- Paralı yatılı öğrencilerden ücretler ilk taksit öğrencinin pansiyona kayıt olduğu gün, ikinci üçüncü ve dördüncü taksitler ise Kasım, Ocak ve Mart aylarının ilk on günü içinde olmak üzere dört taksitle alınır. Taksidini zamanında ödemeyen öğrencinin paralı yatılı öğrencilikle ilişiği kesilir.

Eğitim yılı devamınca paralı öğrenci alınabilir. Herhangi bir taksit devresinde pansiyona kabul olunan öğrenci, taksidinin tamamını ödemek zorundadır. Bir taksit devresi içinde pansiyonla ilişiğini kesen öğrenciye bu devreye ait taksit geri verilmez. Ancak, bir pansiyondan diğer bir pansiyona nakleden öğrencinin önceki okulunca alınan taksit miktarı naklolunduğu okul pansiyonu taksidine sayılır. Naklettiği okulun pansiyon ücreti evvelki pansiyon ücretinden fazla ise bu takside ait fark alınır. Eksik ise fark geri verilmez.

*Aile gelirinin (01.01.2022 ve 31.12.2022 tarihleri arasındaki ailenin gelirleri toplamından) aile fertlerine düşen yıllık gelir miktarı 46000,00(Kırkaltıbin) TL 'den fazla ise öğrenciniz paralı yatılı olarak öğrenimine devam edecektir.

*Paralı yatılı öğrencilerin  2023 öğretim yılınıda Eylül ve Kasım aylarında 3225,00TL(Üçbinİkiyüzyirmibeş)TL  olarak iki Taksit halinde Toplam 6450,00TL ücret alınmaktadır.

*2024 yılında ise Şubat ve Nisan aylarında Maliye Bakanlığının M cetvelinde yayınlanan miktar alınacaktır.

*Paralı yatılı öğrencilerin pansiyon taksitleri okulumuza teslim edilerek gerekli makbuz alınacaktır.

Paralı Yatılı öğrencilerimizin pansiyon taksitleri ödeme planı aşağıya çıkarılmış olup, bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.

2022-2023 ÖĞRETİM YILI PARALI YATILI ÖĞRENCİLERİN PANSİYON TAKSİTLERİNİ ÖDEME PLANI

1.TAKSİT   İlk kayıtta           : 3225,00TL(Üçbinİkiyüzyirmibeş)TL

2.TAKSİT  30 KASIM 2023   : 3225,00TL(Üçbinİkiyüzyirmibeş)TL

3. TAKSİT  28 ŞUBAT 2024    :2024 Mali Yılı M Cetveline göre ilan edilecektir.

4.TAKSİT  30 NİSAN 2024     : 2024 Mali Yılı M Cetveline göre ilan edilecektir.

NOT: 1)  Bu tarihlerde taksidini ödemeyen paralı yatılı öğrencinin pansiyonla ilişiği kesilir.

2)  Taksidin son ödeme günü o ayın son iş gününe kadardır.

ÖN KAYIT İÇİN

1. Paralı Yatılılık için Başvuru Dileçesi

2.   Yatılılığa engel bir halin olmadığına dair tek hekimden sağlık raporu                                                                      (Yatılı pansiyonda kalmasında sakınca yoktur ibaresi mutlaka yazılacak.)

3.    Nüfus cüzdanı fotokopisi

4.    İkametgah belgesi

5.  Bir önceki ders yılında okul değiştirme cezası almadığına dair belge.   (Mezun olduğu okuldan alınacak. )

KESİN KAYIT İÇİN